RSS Feed

Recepten

Vind hier elke dag een nieuw recept, gezoet met stevia.

  1. Bosbessenpannenkoeken.
  2. Havermoutkoekjes.
  3. Muffins.
  4. Chocopasta.
  5. Aspergesoep met saffraan.
  6. Tarte tatin (omgedraaide appeltaart).
  7. Limonade.
  8. Pina Colada Smoothie.

======================================================

TIP: Voor onze bezoekers die een alternatief zoeken voor suiker en stevia eens willen uitproberen hebben wij blijvend 10% korting geregeld voor de aankoop van stevia produkten bij http://www.steviazoetstof.nl

Het enigste wat je moet doen om de korting te verkrijgen is bij de bestelling de kortingcode  Kruidengeneeskunde vermelden.

Zie ook voor nog meer informatie over stevia http://kruidengeneeskunde.wordpress.com/kruiden-a-tm-z/

====================================================

1. Bosbessenpannenkoeken.

  • Bereidingstijd: 0 – 10 minuten
  • Smaak: Zoet
  • Techniek: Bakken
  • Soort gerecht: Nagerecht

Ingrediënten voor 2 personen

  • 60 gram volkorenmeel
  • 100 ml melk ( water of havermelk, rijstmelk kan ook)
  • zout
  • 1 ei
  • 125 gram bosbessen (uit diepvries dan ontdooit)
  • 1 tot 2 theelepels stevia

Voorbereiding

  • Roer het meel, melk, zout, stevia en ei glad
  • Doe de bessen door het deeg

Bereidingswijze

  • Verhit olie in de koekenpan
  • Bak 3 tot 4 kleine pannekoekjes in de koekenpan op hoog vuur
  • Keer om als ze loslaten van de bodem maar nog niet hard zijn aan de bovenkant
  • Bak de tweede kant
  • Dan zijn ze klaar

Serveertips

Ze zijn heerlijk van zichzelf er hoeft geen zoetigheid meer op.
Maar ook lekker met een schepje ricotta.

Bron: Boek; Slank in 4 weken met het magische GI dieet

====================================================

2. Havermoutkoekjes.

 Bereidingstijd: 30-60 minuten

  • Smaak: Zoet
  • Techniek: Bakken in oven
  • Soort gerecht: Tussendoortje

Ingrediënten

  • 100 gram volkoren meel
  • 100 gram havermoutmeel (zelf malen in de keukenmachine)
  • 100 gram rozijnen ( kort geweld)
  • 100 gram roomboter
  • halve theelepel zout
  • 1 ei
  • 2 tot 3 theelepels stevia

Voorbereiding

  • Meng alle ingredienten behalve de boter en het ei in een ruime kom doorelkaar.
  • Voeg de boter gesmolten toe. roer deze door en voeg daarna het ei toe.
  • Als het te zacht is door de gesmolten boter een tijdje in de koelkast plaatsen.
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Maak van het deeg koekjes van een paar mm dik.
  • Leg bakpapier op de bakplaat en leg daar de koekjes op.

Bereidingswijze

Bak de koekjes in de oven in ongeveer 20 tot 25 minuten lichtbruin.

Serveertips

Als de koekjes zijn afgekoeld kun je ze bewaren in een trommel.

Bron: Suikerwijzer.nl    

====================================================

3. Muffins.

Bereidingstijd: 30-60 minuten

  • Smaak: Zoet
  • Techniek: Bakken in de oven
  • Soort gerecht: Tussendoortje 

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren tarweboem
  • 2 eieren
  • 100 ml melk ( of water)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • eventueel anderhalf theelepeltje bakpoeder
  • 1 theelepel stevia
  • beetje zout

Bereidingswijze

  • Meng in een kom de bloem,stevia (bakpoeder) en roer hierbij je eventuele toevoeging (appel met kaneel en rozijnen)
    in een andere kom meng je de melk eieren en olijfolie.
  • Roer vervolgens alles doorelkaar met een vork.
  • Bak ze in een voorwerwarmde oven van 200 graden. ongeveer 25 minuten.

Serveertips

Je kunt zelf je eigen smaken door de muffins roeren. zelf vind ik ze heerlijk met appel rozijnen en kaneel. Met blauwe bessen zijn ze ook heerlijk.

Bron: weegclub.nl

====================================================

4. Chocopasta
 
 Lekker op de boterham (ook voor diabetica)
  • Bereidingstijd: 0-10 minuten
  • Keuken: Belgische keuken
  • Smaak: Zoet 

Ingrediënten

  • 120g chokolade zonder suiker
  • 4 eetlepels melk
  • 30g margarine
  • 2 eieren
  • 1,2g gedroogde en zeer fijn gemalen blaadjes Stevia

Hulpmiddelen

Au bain-marie.

Bereidingswijze

  • Klop het eiwit van 2 eieren tot het goed stijf is.
  • Voeg bij de 120g chokolade (zonder suiker!).
  • 4 eetlepels melk.
  • 30g echte boter en 1,2g gedroogde,verpulverde blaadjes.
  • Verwarm gedurende2 min in de microgolfoven(maximum stand) of op een bain-marie.
  • Als de chocolade goed gesmolten is, voegt U onder goed roeren de 2 eierdooiers toe.
  • Het stijfgeklopte eiwit wordt dan toegevoegd onder goed rondroeren.
  • Laat de choco opstijven in de koelkast.

=====================================================

 5. Aspergesoep met saffraan.

  • Bereidingstijd: 10-20 minuten
  • Soort gerecht: Voorgerecht
  • Keuken: Fusion keuken
  • Smaak: Zacht en romig
  • Techniek: Koken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 asperges
  • 3 lente uitjes – fijngesneden
  • melk
  • zakje saffraandraadjes
  • 1/5 liter volle melk
  • 2 kippebouillonblokjes
  • 1/5 liter water
  • Zout en peper naar smaak evenals een beetje stevia

Bereidingswijze

  • Fruit het de gesneden lenteuitjes in de olijfolie.
  • Schil ondertussen de asperges en snij ze in stukken.
  • Doe deze ook in de pan.
  • Laat alles even aanfruiten.
  • Voeg de melk, saffraan, water en de bouillonblokjes in de pan en laat alles aan de kook komen.
  • Kook tot de asperges gaar zijn en pureer de soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker of stevia.

=====================================================

6. Tarte Tatin (omgedraaide appeltaart).

Ingrediënten

1 rol uitgerold bladerdeeg (± 230 g)
4 tot 5 appelen (niet te zuur)
8 g stevia poeder
50 g roomboter

Bereidingswijze

  • Schil de appelen en verwijder het klokhuis.
  • Snij in 8 partjes.
  • Smelt de boter met het steviapoeder in de voorverwarmde over in de bakschaal.
  • Verdeel dit mengsel goed over de bodem en beleg in kringvorm met de appelpartjes.
  • Bedek met het bladerdeeg dat je langs de randen naar de binnenkant van de bakvorm duwt.
  • Bak 45 minuten in de oven op 180°.
  • Leg een bord boven op de bakvorm en keer de taart.

Serveertip

Kan warm of koud gegeten worden.

Met dank aan Simonne Hens voor het recept.
http://users.skynet.be/simonnehens

=====================================================

7. Limonade.

Ingrediënten voor 10 glazen

  • 2 glazen vers geperst citroensap van onbespoten citroenen
  • 8 glazen (bron)water
  • 2 theelepels vloeibare geconcentreerde stevia
  • ijsklontjes
  • citroenschijfjes voor versiering

Bereidingswijze

  • Doe al deze ingrediënten samen in een grote sapkan, en roer net zolang totdat alles goed vermengd is.

Serveertip

  • Giet de limonade dan in glazen gevuld met ijsblokjes, en aan de rand van elk glas versier je dit met een citroenschijfje, dan dien je het op.

Zeer verfrissend en lekker!

=====================================================

8. Pina Colada Smoothie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1,5 glas vers ananansap
  • 1/3 glas yoghurt of melkkefir
  • 1/2 glas ananasstukjes
  • 1 theelepel cocosaroma, of kokos
  • 1/8 theelepel steviapoeder

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in de blender.
  • Zet de blender op de hoogste stand gedurende 30 seconden.

Serveertip

  • Meteen serveren.

=====================================================

»

  1. kun je ook likeur maken met stevia?

    Beantwoorden
    • Zover mij bekend kun je met stevia alles wat ook met suiker mogelijk is. Tegenwoordig maakt men ookal stevia produkten waarbij 1 theelepel stevia gelijk staat aan 1 theelepel suiker. Gewoon uitproberen zou ik zeggen, en laat ons even weten wat je van het resultaat vind. Wellicht ontdek je zo een gezondere versie van je favoriete eigengemaakte likeur.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: